Halvtårsdag og midtvegsevaluering

Eg er ikkje så veldig på nyttårsforsett. Eg pleier å tenke at om eg fyrst skal love noko, kan eg like greitt byrje når eg kjem på det. I år vart det litt annleis. Eg har lese frykteleg lite dei siste åra. Nei, det er ikkje sant, eg har lese mykje, men som litteraturstudent har utvalet vore lite lystprega, og med tida svært teoriperega. Alt veldig spanande og utfordrande, men det går ikkje heilt inn under kategorien «lystlesing». Om eg fyrst las noko, var det som reint tidsfordriv. Bokvalet var på tilsvarande nivå, noko som strengt tatt ikkje motiverte til at det skulle bli ei daglegdags greie. 4. januar fann eg ut at eg sakna å lesa berre for å lesa, og bestemte meg for at eg skulle lesa 40 bøker i 2015. Ikkje enormt mykje, men eit veldig passe ambisiøst mål for meg. Det viktigaste var å fullføra, systematisera, og få attende leselysta. Bloggen vart starta som motivasjon – då hadde eg forplikta meg sjølv skikkeleg. Det var i januar. No skriv me juli. Og bloggen har faktisk halvtårsdag!

Bloggebursdagen vert feira med stil:

IMG_20150704_141733

Kake. Jordbær. Blomar. Norsk flagg. 

IMG_20150704_142115Partyhatt. 

Nei, så gale er det ikkje. Men i går hadde eg faktisk bursdag på skikkeleg, så eg passa på å feira bloggen litt samstundes. Sjølv om eg hadde heilårsdag har jo bloggen berre halvtårsdag, og då kan ein vel kanskje berre feira halvvegs. Champagnen tok eg i går. Midtvegsevalueringa tek eg i dag (lærar!).

Eg har lese 25 bøker. Og dette klarte eg sjølv om eg måtte ta «fri» (finst ikkje nok hermeteikn til akkurat dette høvet) i nesten halvannan månad. Eg er optimistisk til å fullføra lesemålet mitt. Det er eg stolt over! Og eg har funne ut fleire ting om lesinga mi. Eg har og lært meg å laga diagram i Excel, og sidan det vert vanskeleg å spandera bloggebursdagskake over internetten, skal eg gje dykk nokre bloggebursdagskakediagram. Fordi eg kan.

Ungdom/vaksen-tilhøvet er ein god representasjon av min mentale alder:

blogg_målgruppe

Eg les mykje meir variert enn eg trudde:

blogg_sjanger

Eg trudde at eg omtrent utelukkande las ungdomsfantasy, men det må vel vera fordi eg har lese dei same ungdomsfantasyromanane VELDIG mange gonger (masteroppgåve).

Og eg har eigentleg reist ganske mykje:blogg_landEksludert lydbøkene har eg lese 6503 sider – 282,7 sider i snitt.

I fana 2015 finn de ei komplett oversikt over kva eg har lese så langt. Om eg må velje ut favorittar, går eg for:

– Cirkeln-serien: Cirkeln, Eld og Nyckeln. Svensk urban fantasy for ungdom, består Bechdel-testen med glans.
– Drep ikke en sangfugl: Det burde ikkje vera naudsynt å sei så mykje om denne. Eg gler meg fælt til Sett ut en vaktpost.
– Popular: Vintage Wisdom for the Modern Geek: Sjølv om det får meg til å kjenne meg relativt utilstrekkeleg å lesa ein sjølvbiografi skriven av ein femtenåring, er dette ei morosam og søt oppleving.
– Undis Brekke: mitt personlege helvete. Historia om den mislykka stipendiaten som vert forvist til ein høgskole på Sunnmøre, og må sjå livet sitt i revy i eit smalahåvelag motiverte meg til å sette opp mastergiret ganske heftig.
– Kaddish and Other Poems: eller generelt alt av Allen Ginsberg.

Kjekt med blogg:
Eg har fått betre oversikt over kva eg les, noko som har motivert meg til å lese litt meir variert. Tidlegare gjekk det stort sett i ekstrem enkel litteratur når eg skulle lesa på fritida, no har eg fått systematisert lesevanane og sett litt utover. Og aller viktigast: eg har lese ganske mykje! I tillegg var eg ikkje klar over fellesskapen i denne bloggenisjen – det er veldig mange dyktige og koselege norske bokbloggarar, og det har vore kjekt å få smiska seg inn på det laget. Takk, de er kule!

Eg trur at Braut med bok er levedyktig, i alle fall i seks nye månadar.

Eg klappar meg sjølv på skuldra og konkluderar med «over middels måloppnåing».

IMG_20150704_142219

Hurra for bloggen, og litt hurra for meg!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s