Smakebit: Glassklokken

ddd9cc7c8095a7956be2eae1179f8ea871ef331c72e95582eb560809Det var en underlig, lummer sommer, den sommeren de sendte ekteparet Rosenberg til den elektriske stol, og jeg visste ikke hva jeg gjorde i New York. Jeg er dum når det gjelder henrettelser. Tanken på å bli sendt til den elektriske stol gjør meg kvalm, og det var det eneste de skrev om i avisene – digre overskrifter stirret opp på meg på hvert eneste gatehjørne og ved hver eneste mugne, peanøttstinkende undergrunnsutgang. Det hadde ikke noe med meg å gjøre, men jeg klarte ikke å la være å lure på hvordan det ville være å bli brent levende langsetter alle nervene.

Sylvia Plath (1963). Glassklokken.

Trykk her for fleire smakebitar. 

11 thoughts on “Smakebit: Glassklokken

  1. En smakebit som virkelig treffer meg langt inn i magen. Jeg begynte med en gang å blande Sylvia Plath med Virginia Woolf, ikke at jeg enda her lest noe av noen av dem, det henger sikkert sammen med det faktum at de begge forlot denne verden ved å ta sitt eget liv. Jeg rotet meg inn på Wikipedia, leste litt mer om Plath og ser at også hennes sønn tok selvmord. Utrolig tragisk for alle som var glad i dem. Vel, nå rotet jeg meg rundt på nettet, det er faren ved å lese blogginnlegg og smakebiter, en kan lære noe nytt. Tusen takk for smakebiten, Signe.

    Likar

    • Jeg sitter med samme koblingen, selv om jeg ikke har lest noe av Woolf. To veldig sterke skjebner. Jeg har ikke kommet særlig langt i boka, men så langt ser nesten all teksten ut til å være like konsentrert og fokusert som åpningen (utdraget er fra bokens første avsnitt).

      Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s